התייעצות דחופה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

19/06/2014 | 23:28 | מאת: יהלום

אני מועמדת לניתוח קיצור קיבה. בעיקרון נקבע לי תאריך לניתוח שרוול. כל מי שאני מכירה עשה שרוול ומרוצה מאוד. לא נתקלתי באנשים שעשו מעקף קיבה. בהתייעצות עם הד"ר המנתח הבנתי ששרוול טוב לאנשים שמתים על אוכל, פחמימות... ומעקף טוב לאנשים שחולים על מתוק. ואני חולה על מתוק... האם כדאי לעשות בכל זאת את השרוול ולראות אם אני יכולה לרזות או לעשות את המעקף? יש מישהו כאן שהמקרה שלו דומה לשלי ובחר לעשות שרוול? ועדיין רזה יפה? אשמח לתשובה.. תודה...

מעקף קיבה ושרוול קיבה שניהם טובים גם באכלני נפחים גדולים וגם באכלני מתור.. אם כי אכן יש סברה לא מבוססת כל כך כי מעקף קיבה יותר טוב לאוכלי מתוק. ההמלצה שתקבלי משני כירורגים שונים יכולה להיות הפוכה. הכל תלוי בכירורג. אם הכירורג לא מבצע את שני הניתוחים באותה מידה, אז כמובן שהוא יציע לך את הניתוח שהוא מבצע... באןופן כללי בידיים טובות - ניתוח מעקף קיבה טוב יותר במובן של סיבוכים קשים, שמירה לטווח ארוך, העדר ריפלוקס, צורך בניתוחי הפיכה נוספים...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת