מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

21/02/2014 | 18:51 | מאת: נתי

שלום ד"ר קידר מהם סיכויי ההצלחה של ניתוח מעקף קיבה? (הסיכוי שלא תהיה השמנה בחזרה...) איך יתכן שיש אנשים שעברו את הניתוח שטוענים שכמות האוכל שהם מצליחים להכניס לא ירדה לאחר הניתוח? איך ניתן להבטיח שזה לא יקרה לי? אני צריכה לבקש מהמנתח שיסדר לי כיס קטן במיוחד?

בניתוח מעקף מחלקים את הקיבה לשני חללים (בעזרת מכשיר שמחדיר סיכות וחותך) - הכיס העליון, בנפח של כ15-30 סמ"ק, ושאר הקיבה. המזון עובר דרך הוושט, הכיס, וישירות למעי דק, עוקף חלק גדול של הקיבה, תריסריון, וחלק קטן של מעי דק. לא ניתן "לסדר" כיס קטן יותר, כי זה כבר הכי קטן!!! החלק המועקף של הקיבה לא נכרת, אלא נותר חיוני, עם הספקת הדם שלו בגוף, ואין לזה תופעות לוואי. מעקף נותן ירידת 70% של המשקל העודף, משלב הגבלת כמות המזון עם תת ספיגה, וכן גורם גם לירידת תאבון. ההשפעה של הניתוח אינדיוודואלית, ולא ניתן להבטיח למנותח מה התוצאה! רוב האנשים חשים הגבלה לכל החיים, חלקם - לא, ויכולים לאכול יותר. יחד עם הניתוח צריך לשנות את הרגלי האכילה ואת ה"ראש" בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת