לא שמנה מספיק?

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

04/04/2013 | 00:08 | מאת: אירית

שעה:00:05 השאלה שלי היא למה עושים ניתוחים רק לבעלי אחוזי שומן גבוהים? למה 27% לא אפשרי אם יש סיכוי שניתוח יפתור בעיה של סוכרת? תודה

לא ברור למה את מתכוונת , האם27 זהו הBMI? כיום במדינת ישראל ניתן לבצע ניתוח בריאטרי לחולי סוכרת רק כאשר הBMI גבוה מ30. האינדיקציות לניתוח נקבעו על מנת לאזן את סיכון ההשמנה כמחלה לעומת הסיכון של הניתוח. צריך לזכור שבניתוח עלולים להיות סיבוכים, כולל תמותה. אז במידת ההשמנה של BMI נמוך יותר לא מוצדק ליטול את סיכון הניתוח. ביצוע של ניתוחים בחולי סוכרת עם BMI נמוך מ30 - כעת לא מקובל כטיפול גורף, ולא מאושר ברוב המדינות הנאורות

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת