מנותחת שרוול עם ריפלוקס

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

03/04/2013 | 16:24 | מאת: פלונית

שלום לדוקטור קידר אני מנותחת שרוול ועברה שנה וחצי מאז הניתוח. סובלת מריפלוקס קשה עוד לפני הניתוח. המנתח הציע לי מעקף קיבה מלחתחילה אך סירבתי מחשש שזהו ניתוח מסובך יותר. נכון להיום המנתח אמר שהאופצייה היחידה עבור הריפלוקס לאחר השרוול הוא מעקף קיבה. הורדתי ממשקלי את כל עודפי . מספר שאלות- 1. האם ניתן לאחר ניתוח שרוול לעשות ניתוח שרוול חוזר ולא מעקף קיבה? 2. האם על השרוול ניתן להלביש טבעת מתכוננת כדי לצמצם את כמויות האוכל 3. האם מעקף קיבה היא האופצייה היחידה לאחר ניתוח שרוול לגבי הריפלוקס? 4. כמה סמ"ק משאירים כאשר מבצעים ניתוח מעקף קיבה והאם אני אמורה להמשיך לרזות אף על פי שהגעתי למשקלי היציב? וכמה אני עוד עלולה להמשיך לרדת ממשקלי ממעקף קיבה? 5. האם לא ניתן לאכול בהתחלה במעקף קיבה כמו בשרוול? 6. מה הסכנות והסיבוכים העלולים להיווצר במעקף קיבה? אשמח לתשובות על כל שאלותי הללו הן חשובות לי מאוד.

צריך להבדיל בין ניתוח לחוסר ירידה במשקל והטיפול בריפלוקס. אכן יש ניתוחים שניתן לבצע לתיקון של ניתוח שרוול שנכשל מבחינת הירידה במשקל האפשרויות הן: 1. הנחת טבעת על השרוול 2. ביצוע שרוול מחדש – כלומר חיתוך נוסף של חלק מהקיבה, אם הסיבה לעלית משקל היא התרחבות של השרוול 3. הפיכה לניתוח מעקף קיבה 4. הפיכה לניתוח מעקף תריסריון. בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת. במקרה של ריפלוקס - אפשר לבצע רק מעקף קיבה. אין אופציה אחרת יעילה. מעקף קיבה זהו ניתוח פשוט, מאוד ובעל סיכון נמוך כאשר מבותע בידיים מיומנות לא יורדים עוד במשקל אחרי הפיכת ניתוח שרוול למעקף אם כבר ירדת אפשר יחסית מהר לחזור לאכילה כמעט נורמלית. יש סיכונים - כמו בכל ניתוח, ואפילו קצת יותר מאשר במעקף קיבה באדם שלא עבר שום ניתוח קודם . תוכלי למצוא כתבות רבות על ניתוח מעקף קיבה הסבר על הסיכונים.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת