ניתוח שרוול וכריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

02/04/2013 | 17:13 | מאת: תמרי

שלום, אני בת 51, סובלת מסוכרת ומועמדת לניתוח שרוול. בעת הבדיקות שלפני הנתוח התגלו אבנים בכיס המרה. האם מקובל לבצע שתי פרוצרודות אלו בניתוח אחד? האם יש סיכונים ? יתרונות? תודה מראש תמרי

בעניין זה אין דבר מקובל, כירורגים שונים נוהגים אחרת. אני אישית נוהג לבצע כריתת הכיס יחד עם ניתוח בריאטרי רק אם האבנים גורמות לסימפטומים - כאבים דלקת... כי בכל זאת,רוב הסיכוים שהאבנים לא יגרמו לשום בעיה במהלך כל החיים. והוצאת הכיסה - היא תוספת משמעותית לניתוח - ויש בה סיכון, אומנם קטן אך ממשי

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת