ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

19/03/2011 | 14:19 | מאת: ממתינה

אני בת 48 ממתינה לתורי לניתוח שרוול קיבה. כמה זמן אורך ניתוח שרוול קיבה וכמה זמן אורך ניתוח מעקף קיבה? מה הסיכון בכל אחד מהם? ומה זמן ההתאוששות בכל אחד מהם? אני אמורה להשיל ממשקלי 35 ק"ג. גובהי 1.47 ומשקלי 85 ק"ג bmi 40 כמה אני אמורה להשיל בניתוח שרוול קיבה - האם את כל 35 הקילוגרמים הנותרים? או רק 30 . וכמה בניתוח מעקף קיבה האם את הכל או רק חלק? אני יודעת על מנותחי שרוול שהשילו את כל העודפים שלהם עד הקילוגרם האחרון ועוד יותר מזה בזמן קצר בין 3 חודשים ל- 8 חודשים.אשמח לתשובה מפורטת מאוד

באף ניתוח לא מורידים 100% מעודף המשקל, כאשר מדברים על התוצאה הממוצעת מתוך מאות חמנותחים.. יש כמובן כאלה שיורדים את כל 100% מהועדף, אך יש כאלה שמורידים רק 20%... זה לא ניתן לחיזוי.. .משך ניתוח שרוול - כשעה. מעקף קיבה שעה וחצי. (שניהם בידיים מנוסות) זמן ההתאוששות אחרי שני הניתוחים דומה. אישפוז -3-2ימים. אפשר כבר להתנהג באופן חופשי כבר אחרי שבוע. פעילות פיזית מתונה- שבועיים. סיבוכים: כמו בכל ניתוח: דימום, זיהום, פגיעה באיברים סמוכים, דומה בין השניים. כ"כ דלקת ראות, קרישי דם, דלקת דרכי השתן, זיהום פצע. מיוחדים לניתוחים אלה: דליפה מקוו סיכות, היצרות – דומה בין השניים. אפילו במעקף קיבה נמוך יותר. מה שיותר חשוב, שהדליפה במעקף קיבה נרפאת הרבה יותר בקלות מהשרוול... דלקת בקיבה – מחלת כיב יותר במעקף. אין לנו מידע מדויק על השפעה על תאבון וירידה במשקל בשרוול. בניתוח מעקף יכול להיות סיבוך של חסימת מעי, סביב 3%, אחרי שרוול – נדיר מאוד. בידיים מיומנות שיעור הסיבוכים צריך להיות דומה. ככל הנראה הירידה דומה בין השניים. כל ההתוצאות על השרוול צריך לקחת בערבון מוגבל הנתונים לא מספיק מדויקים, כיוון שאין מספר מנותחים מספיק ע"מ להסיק מסקנות המעקב הכי ארוך אחרי שרוול הוא 5-6 שנים, שיעור הכשלונות בתקופה זו עד 30% המעקב הידוע אחרי מעקף קיבה – 15 שנה. ברכה,

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת