ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

19/03/2011 | 14:11 | מאת: מועמדת

אני ממתינה לתורי לניתוח בריאטרי בבית החולים רמבם בחיפה ב- 21.9.2011 היות והתורים ארוכים. הנני סכרתית עם רמת סוכר לאחרונה 207 לצערי זה עלה. הוצע לי ניתוח מעקף קיבה ובחרתי בניתוח שרוול קיבה. מה יותר טוב לסכרתיים ניתוח שרוול קיבה או ניתוח מעקף קיבה? למרות שהסיכונים במעקף קיבה יותר גדולים משרוול ולמרות שבכל ניתוח כרוך סיכון מסויים. מה כדאי לי לעשות ניתוח שרוול או ניתוח מעקף קיבה? אני מתלבטת למרות שעדיין יש לי זמן עד הניתוח. אני יודעת שסכרתיים נרפאים ב- 90% מהסכרת בשני הניתוחים. רוצה לקבל את הצעתך ודעתך בעיניין

אין הבדלים בשיפור בסוכרת ובירידת משקל בין שני הניתוחים בטווח קצר - שנה שנתיים. אין נתונים על מצב הסוכרת אחרי תקופה זו. אין נתונים על תוצאות של ניתוח שרוול לטווח ארוך. הנתונים על מעקב הכי ארוך הם בטווח של עד 5 שנים ובתקופה זו יש כישלון הניתוח סביב 30% מבחינת העליה במשקל. מי שיעלה במשקל - הסוכרת שלו עלולה לחזור... . בניתוח מעקף יש תוצאות של מעקב עד 15 שנה, והעלהי במשקל קטנה יחסית, כלומר יש חןת כשלונות לטווך ארוך. לגבי הסיכון - הסיכון דומה בין שני הניתוחים? ודווקא הסיכון של דלפה בשרוול קיבה - גבוהה יותר בשרוול. בנוסף לסוכרת - יש לקחת בחשבון נתונים רבים אחרים - משך המחלה, מחלות נוספות שעשויות להשתפר במידה שונה בין שני הניתוחים - שומנים גבןהים בדם, יתר לחץ דם, וכו, תרופות שהנך נוטלת, ועוד. חשוב לציין לפעמים ההחלטה היא לא "שחור ולבן" בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת