שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

24/10/2012 | 10:54 | מאת: דנה

שלום ד"ר קידר. אני צריכה להשיל 20 קג ממשקלי. שוקלת 81/82 קג גובה 159.5 .אני מבינה שערכי הBMI שלי נמוכים כדי לעבור ניתוח כלשהו.. אבל יש לי כאבי גב כרוניים ואני סובלת מפיברומיאלגיה. לאחרונה שמעתי על ההליך של החדרת בלון קיבה. אני מאוד מתלבטת אם לעבור אותו כי אני מפחדת מסיבוכים. הרופאים במרכז (מלב"י) אמרו לי שאין סיכונים ושמדובר בהליך בהרדמה מלאה ! לאחר שעיינתי וקראתי על ההליך (שמתבצע באסותא אגב) בכמה מקומות - רציתי לשאול לדעתך. האם כדאי לעבור ?לאחר שכשלתי בכל שאר הנסיונות? האם מתבצע בהרדמה מלאה באמת? בנוסף - קראתי שהירידה מאוד קטנה כ3-5 קג בחצי שנה האם הגיוני? ברור לי שהמשקל יכול לחזור אבל אני מאמינה שאם ארזה משמעותית אוכל להכנס למשטר ותהיה לי יותר מוטיבציה. ושאלה אחרונה - האם יש סיכוי שאועל לעבור ניתוח (כלשהו) עם הכאבים שלי?

בלון זה לא ניתוח, אלא החדרת בלון מתנפח לקיבה, לתקופה של חצי שנה, בנפח של 500-700 סמק, בדרך אנדוסקופית, ללא הרדמה כללית. (טישטוש) הוא גורם לתחושת לחץ ומלאות בבטן ,ואולי גם שבע. ממוצע הירידה אם בלון -בין 10 ל20 קג'. עד 10% מהמטופלים – לא יכולים לסבול את הכאב והלחץ שהבלון גורם.יש סיבוכים משמעותיים – התנקבות קיבה – מאוד נדיר. הפעולה כמובן לא יעילה לטווח ארוך, אחרי הוצאת הבלון בד"כ המשקל חוזר. הטיפול מבוצע במכון גסטרו, בבתי חולים גדולים למשל איכילוב, הדסה, אסותא, ולא כלול בסל הבריאות,

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת