ניתוח חדש לקיצורי קביה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

23/02/2011 | 16:08 | מאת: אלי

שמעתי שיש עכשיו סוג חדש של ניתוחים לקיצורי קיבה. בהם לא פותחים את חלל הבטן אלא דרך קנה הוושת. מה זה, במה מדובר? האם מדובר בניתוח טוב יותר? בברכה, elik

זו שיטת חדשנית. שלא לטעות, חדשני זה עדיין לא אומר שזה טוב. זה רק אומר שהסיכון, התוצאות, ומידת הירידה במשקל לא ידועים... אז כדאי להמתין קצת, לראות מה התוצאות.

13/03/2011 | 22:28 | מאת: אבי זהבי

אני פציינט של ד"ר קידר, ואת המידע שאני מוסר לך כאן, אספתי לפני שעברתי ניתוח שרוול לפני כחודש וחצי, ממנו אני מאד מרוצה. במסגרת הפרוצדורה החדשה, המנתח מחדיר דרך הפה, מכשור אל תוך הקיבה, ובאמצעות מכשור זה, הוא מקווץ את קירות הקיבה וגורם בכך להקטנת הקיבולת שלה. א. הניתוח איננו מתאים למבוגרים, או לכאלה שכבר עברו ניתוחים בריאטריים קודם לכן. ב. ניתוח זה איננו מוכר וגם איננו ממומן עדיין על ידי החברות המספקות ביטוחי בריאות, גם לא אלה הקשורות עם קופות החולים. ג. עד לרגע זה, יש רק מקום אחד ורופאה אחת שהתמחו בפרוצדורה הנדונה בחו"ל, וגם להם אין אינסוף נסיון. ד. כמי שעבר כבר ניתוח "טבעת" שלא החזיקה מעמד, ואח"כ ניתוח שרוול, אני מעיד שיש חשיבות גדולה מאד לנסיון של הצוות המטפל בך אחרי הניתוח. כי אחרי הכל, החיים החדשים שלך מתחילים אחרי שאתה מחלים מהניתוח. אישית, לא יצאתי עם תחושה שיש כבר תמיכה כזו המבוססת על נסיון מקומי. לכן, בחרתי ללכת "על בטוח" מבחינתי, ובחרתי בניתוח "שרוול". חשוב לציין, אינני רופא, ואני משתף אותך רק בנסיוני האישי.

04/04/2011 | 12:29 | מאת: liat

היי אבי אני מועמדת לניתוח חוזר (אחרי הוצאת טבעת-שרוול) אשמח לדבר איתך על חווית הניתוח החוזר

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת