שלום רב

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

08/05/2012 | 14:41 | מאת: א'

אני בת 21 חולת סכרת נעורים מגיל 3 ומעולם לא הייתי מאוזנת. שוקלת כמעט 100 קילו על 1.60 הBMI שלי כן נמצאת בסקאלה הנכונה שמתאימה לקיצור קיבה אך הA1C שלי הוא 10 האם קיים סיכוי שלא יאשרו לי ניתוח בגלל אי האיזון? שזה מוזר לי, שהרי למיטב הבנתי מי שצריך לעשות את הניתוח הזה לא מאוזן. תודה רבה.

הBMI שלך 39. אין לי ספק שאת יכולה להרוויח הרבה מהניתוח. כמובן שאת צריכה לדעת שהניתוח מועיל מאוד לסוכרת מסוג 2 , אך בטוח גם לאיזון של הסוכרת מסוג 1. תוכלי לרדת במינון תרופות אולי להגיע לאיזון טוב יותר, ואולי להפחית סיבוכים לעתיד. יש לי שלושה מנותחים שעברו ניתוח עם סוכרת סוג 1, כולם נהנו. לא אמורה להיות בעיה של אישור לניתוח בהקשר לאיזון. בכל מקרה כדאי גם להגע לניתוח במצב מאוזן יותר, ככל שמאוזנים טוב יותר לפני הניתוח - יש פחות סיבוכים ניתוחים, , זה בעצם נכון בכל ניתוח, לא רק קיצור קיבה.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת