קיצור קיבה וסכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

14/04/2012 | 23:18 | מאת: אלי

אבא שלי חזר מארה"ב השבוע ובישר לי את החדשות המדוברות בארה"ב שניתוח לקיצור קיבה אכן יכולה לרפא סכרת גם סוג 1 ובודקים האם יש הורמון שכתוצאה מהניתוח מופרש ונותן ללבלב להתחיל לעבוד מחדש האם זה מדע בדיוני או יש בו גם משום האמת אודה לך על תשובה קנה

יש בזה חלק מן האמת. הניתוח אכן מרפא סוכרת בשיעור גבוה, אך מדובר רק בסוכרת סוג 2. ראה נא תשובה אחת לפני. הסוכרת סוג1 משתפרת יפה, האיזון משתפר, אבל רק בחולים הסובלים מעודף משקל.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת