שרוול כיבה וסכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

02/11/2011 | 23:30 | מאת: סיון

שלום רב, אבא שלי בן 58 גובה 1.70 משקל 99 .אבא שלי סובל מסכרת סוג 2 ומטופל באינסולין זריקות וכדורים,בשנים האחרונות מאד לא מאוזן עם הסכרת,הרופאים המטפלים המליצו על ניתוח שרוול כיבה. אבא שלי החליט לעבור את הניתוח,ואני חוששת מהמהלך הזה.. בעיקר מסיבוכים אפשריים.. מה הסיכונים בניתוח זה? והאם הוא מסוכן מידי עבור אדם שסובל מסכרת?אודה לתשובתך

באופן כללי אפשר להגיד שלהיפך - העובדה שיש לו סוכרת קשה לאיזון היאבעד ניתוח ולא נגד. יש סיכוי גבוה שאחרי הניתוח הסוכרת או תיעלם או שתהיה מאוזנת עם מינון נמוך של תרופות. בנוסף - צריך לדעת שיש ניתוחים שונים, לא רק שרוול - יש ניתוחי מעקף קיבה, טבעת, מעקף תריסריון - ולכל אחד יש השפעה שונה על הסוכרת. על סוג הניתוח מחליטים אחרי הבירור שצריך לעבור לקראת הניתוח. בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת