סימפטומים נוספים

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

08/06/2011 | 14:18 | מאת: שולה

היכן עלי כאישה להיבדק לגילוי קנדידה? האם יש סימפטומים נוספים כגון בריחת שתן / הרטבת לילה אצל מבוגרים כחלק מהסימפטומים הרחבים של המחלה?

09/06/2011 | 09:53 | מאת: זוהר סער

שולה שלום, האבחנה של פטריית הקנדידה אינה פשוטה. אבחנה ודאית לרוב כרוכה בתרבית צואה חיובית לקנדידה או רמות גבוהות של נוגדנים לקנדידה בסרום הדם. אבחנה יעילה נוספת היא על ידי תשאול יסודי על ידי נטורופת או תזונאי מיומן. לשם אבחון ניתן גם לפנות למעבדת קנדידה , ישנה מעבדה בחיפה : http://www.1818.co.il/index2.php?id=5&lang=HEB או מעבדת מזור בפתח תקווה: http://area.co.il/view.php?siteid=50770&jet=page&menuid=194219 הסימנים הכלליים לקנדידה רב מערכתית הם: עייפות וחוסר אנרגיה, תשישות, נדודי שינה, תחושת חולי, תשוקה לדברי מתיקה ופחמימות, כאבי ראש ומיגרנה, נשירת שיער, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, אלרגיה לאלכוהול, עלייה מתמדת במשקל, בטן נפוחה וקושי לרזות למרות הקפדה על דיאטה, טשטוש ועוד מגוון רחב של סימפטומים. סימנים ספציפיים לקנדידה נרתיקית: הפרשת יתר וגינלית (דמויות "קוטג'"), תחושת גרד וצריבה בלתי נעימה סביב פתח הנרתיק, במיוחד בזמן מתן השתן, אדמומיות ונפיחות באזור הפות והנרתיק, הפרעה בקיום יחסי מין ולעתים התפשטות סביב אזור פי הטבעת. הסימנים אינם כוללים סימפטומים כגון הרטבת לילה. בהצלחה , זוהר סער

מנהל פורום תוספי תזונה