קונג'אק וכדור אחר

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

04/12/2011 | 14:34 | מאת: דגנית

שלום אני מעוניינת לרדת במשקל. שמעתי על כדורי הקונג'אק שעשויים לעזור לי. בבדיקת דם מצאו לי התחלת סוכרת, כלומר סוכרת גבולית . הערכים- 115, כשצריך שיהיה 90-100. הרופא נתן לי כדור גלוקומין אחד ליום. האם מותר להשתמש בקונג'אק ביחד עם הגלוקומין? האם יש סיכון של סתירה או תגובה אם נוטלים אותם ביחד? אני לוקחת גם כדור מולטויטמין צנטרום וכדור חמוציות. יש בעיה בשילובים? תודה

05/12/2011 | 09:30 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אין לי התנסות טיפולית ספציפית עם צמח הקונג'אק אך ממה שאני יודעת מדובר בצמח יפני שהפקעות שלו עשירות בגלוקומנן שהוא סיב תזונתי. לסיבים תזונתיים יש השפעה מיטיבה על תחושת שובע, בעיות עיכול ומניעת עצירות, הפחתת רמות כולסטרול וסוכר. בעיקרון קיימים צמחי מרפא אשר ניתן לשלב עם טיפול תרופתי מסוג גלוקומין (למשל גלוקוסין המבוסס על קליפה של קינמון, למשל חילבה). במקרים אלו יש להקפיד ולראות שרמות הסוכר אינן מופחתות ייתר על המידה (בדיקה עצמית מספיקה), ויש לקחת את התרופה בהפרדה של שעתיים לפחות מהתוסף (במיוחד אם התוסף מבוסס על סיבים). אני ממליצה גם כי תפני לחברה המייבאת / מייצרת את המוצר קונג'אק כדי לקבל ייעוץ מהם. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה