בן שנה מתעורר הדבה בלילות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/02/2014 | 09:55 | מאת: רינה

היי יש לי ילד חמוד בן שנה ועד היום הוא מתעורר הרבה בלילות כמעט כל שעה וחצי שעתיים מתעורר לפעמים מקבל את המוצ וחוזר לישון אבל אני בדרך! כלל לא נרגע עד שמרימים אותו ואו שאוכל בקבוק או יונק וחוזר לישון ואני כבר גמורה מכל העניין הזה בלילה הוא נרדם במיטתו לפעמים עם מוצץ לפעמים בלי לפעמים קצת בוכה לפני ההירדמות מזמן כבר הפסקתי להניק בסמוך לשינה כדי שירדם יותר טוב ואכן זה עזר לי רק בחודש הראשון ושוב חזר להתעורר וחזרתי להניק בלילה כי הוא היה כל פעם את שעת ההתעוררות שלו בשעה כלומר בהתחלה היה מתעורר בחמש בבוקר יונק וחוזר לישון פתאום הקדים בשעה והתחיל להתעורר ב4 וכן הלאה וחזרתי שוב להניק כל שעה וחצי שעתיים כי בלילה לא מקבל שום דבר אחר אפילו בקבוק הוא לא תמיד מקבל אך ורק הנקה ואם לא בוכה ומעיר את כל הבית מה עושים אני כבר מתה מעייפות האם לתת לו לבכות בלילה ?האם הרדמות בשעה קבועה כל יום עוזרת? האם הוא באמת רעב בלילה לפעמים כן אוכל את הבקבוק כיצד אפשר לעזור לו לישון לילה רצוף אשמח לעזרה

רינה שלום רב, העייפות שלך אינה בכדי, אכן מאוד קשה להתעורר מספר רב של פעמים בלילה. פעוט בגיל שנה אינו צריך לקום בלילה לאכול, ואין סיבה שלא ישן שנת לילה מלאה. על-מנת לעשות זאת, חשוב שתבדקי עם עצמך, האם את מוכנה לתהליך. כלומר, עד כמה עד שלמה עם העניין בעיקר כשמדובר בהנקה. הפסקת ההנקה בשעות הלילה לא תגרום להפסקת ההנקה של בנך, אם ברצונך להמשיך להניקו. לאחר בירור זה, יש ליצור שגרה ברורה וקבועה לילד בשעות הערב. השעות הללו צריכות להיות רגועות ושלוות כחלק מתהליך השינה. אם יש אפשרות שבעלך יגש אליו בשעות הלילה ויגיש לו את המוצץ, התהליך יהיה קל ופשוט יותר, מכיוון שאת מהווה בעבורו את הרוגע באמצעות ההנקה. אם דבר זה אינו בא בחשבון, יש לגשת לילד, ולנהוג בצורה עניינית ללא תשומת לב מיותרת. זאת אומרת, שאין לדבר עימו, אין להוציאו מן המיטה ואין להדליק את האור. תני לו את המוצץ והרגיעי אותו. את יכולה לשבת לידו עד שירגע. אלו יהיו ימים לא קלים ומעייפים, אך אם תהי עקבית הם ישתלמו מאוד. בנוסף לכך ניתן לפנות להדרכת הורים ממוקדת. בהצלחה, שירלי קליין

מנהל פורום ייעוץ חינוכי