בן 2.5 סופג מכות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/07/2012 | 15:34 | מאת: נמלה

שלום, בני בן שנתיים וחצי- ילד כריזמטי ומפותח קוגניטיבית לגילו (מדבר שוטף,ניתן לנהל איתו שיחות קולחות, הוא מתעניין בעולם וגמול)אך קטן פיזית (גנטיקה) ,נמצא זו השנה השנייה בגן נעמת, 27 ילדים בקבוצה. כרגע בגן עובדים בשיטת חלוקה לקבוצות לפי גילאים לרוב. לפני כחודשיים העבירו ילד לקבוצה של בני, עם בעיות התנהגות בעיקר אלימות: נשיכות, שריטות וכד'(חריג מהנורמה יחסית, כך יעידו גם המטפלות). מאז הועבר לקבוצה של בני, בני חוזר לפחות פעמיים בשבוע עם סימני נשיכה (לפעמים סימנים איומים) ושריטות . עד כה נהגנו בסבלנות ובהבנה גם מול הגן וגם מול בנינו, הסברנו לו שהילד המכה עדיין לא יודע לדבר לכן הוא מרביץ וכד'. לאחרונה גיליתי להפתעתי, כי האלימות מופנית בעיקר כלפי בני. בגן נאמר לנו שוב ושוב שמדובר בשני כוחות דומיננטים ושהמטפלת מנסה לתווך בין השניים. בני אומנם קטן פיזית אך ממש לא פרייאר וע"פ דברי המטפלת - מחזיר לילד כגמולו , בעוד המטפלת לא מתערבת (???) השבוע הבנתי ממנהלת הגן שבני לעיתים פורץ בבכי רק מעצם התקרבותו של הילד המכה - מה שהדליק אצלי נורא גדולה אדומה - שבני מרגיש מאוים ושעלי כנראה לתדרך אותו אחרת ..?? 1. האם זה נראה לך שמטפלת לא מתערבת כשהיא רואה מכות, גם אם "יש צדק" בהחזרת המכות? 2. אני לא רוצה לעודד אלימות מכל סוג ובכל זאת רוצה להקנות לילד שלי כלים להתמודדות..מה עושים? 3. מה עלי לבקש מהגן, יש לי הרושם שאין שם הכוונה טובה. למרות שבני מאוד אהוב בגן - הוא מתקשה להיפרד בבוקר (נו בטח..) ויש לי הרושם שהמטפלות לא מצליחות להתמודד עם הבעיה. סליחה על האורך ותודה!

שלום רב, גן הילדים צריך להיות מקום מוגן ובטוח עבור בנך, וחשוב שהוא ילך לשם בהנאה ובשמחה. צוות הגן מחוייב לשמור על הילדים מפני כל סוג של אלימות, למרות השכיחות והנורמטיביות באלימות של פעוטות, כמו: נשיכות או מכות. כלומר, עלייך לשוחח עם צוות הגן. בקשי מהן שתספרנה לך כיצד הן מתמודדות או מה הן עושות במקרה של אלימות. כך תוכלי ללמוד על מדיניות הגן במקרים אלו, וכיצד להמשיך את התנהלותך מולן. כמו-כן הנך זכאית לדרוש מהן לטפל בנושא, ולאפשר לבנך מקום בטוח ולא מאיים. חשוב לקחת בחשבון גם את חינוך הילד למציאת פתרונות, שאינם אלימים במצבים של כעס או תסכול. זאת אומרת, שכאשר אין התייחסות לאלימות מצד גורם מבוגר, הילד מבין שכך נכון להתנהג – אין מכות שיש בהן מן "הצדק" ! לגבי בנך הנבון – חשבי עימו מה ניתן לעשות, כאשר הוא מרגיש מאויים או פגוע, למשל: לומר לגננת/סייעת, להתרחק מהילד הפוגע, לבחור במשחק אחר ועוד. המסר שצריך לעבור לבנך הנו, שאתם לא תומכים באלימות, ושתעשו כל שביכולתכם ליצור בעבורו סביבה מוגנת ובטוחה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי