ימים קשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/02/2012 | 20:33 | מאת: אבא מודאג

שלום רב שירלי קליין , יש לי בעיה שאני לא יודע כיצד להתמודד איתה . לי ולאשתי יש 2 ילדים , הקטן בן 4 והבעיה עם הבן ב- 7 שכנראה סובל מקושי כול שהוא בלימודים . אנחנו עדיין מנסים לאבחן מה היא הבעיה . הוא מטופל אצל פסיכולוג ילדים , אבל אין התקדמות - נהפכו . עשינו לו את מבחן טובה והתוצאה הייתה שעם הרטלין התוצאות היו פחות טובות מבלי הרטלין . המחנכת שלו בבית הספר הודתה בפנינו שהיא מרימה ידיים (פליטת פה שבה דאגתי לידע אותה בהעברה הפדגוגית ) כל מה שהילד יודע מהלימודים זה מבבית עם אשתי , בביה"ס הוא פשוט לא לומד כלל . יחד עם זאת חשוב לציין שמדובר בילד מאוד אינטילינטי , פיקח ואת זה אומרות כל המורות (הציונים שלו 100 מבלי ללמוד כלום בבית הספר) העניין הוא שמה שקורה בבית זה קטסטרופה . אשתי בהריון מתקדם עם תאומים ומה שקורה בבית בזמן שהיא מלמדת אותו זה פשוט מפחיד . צעקות וצרחות (גם של הילד) שברגע שאני מתערב זה רק מעצים עוד יותר את הבלגן בבית . אני פשוט לא יודע מה לעשות ? אני בטוח שאנחנו פוגעים בילד עוד יותר בדרך הזו ואני מתוסכל . אנחנו מתחילים בקרוב הכוונת הורים , היינו עם הילד בכול התרפיות האפשריות (הילד גאון בציור , בקרוב אנחנו עושים לו תערוכה ) שום דבר לא עוזר !! שלא נדבר שהילד הקטן משלם גם הוא את המחיר ובקרוב עוד 2 תנוקות (לא מתוכננות) יצטרכו את צומת הלב . אני מתוסכל ומפוחד מהקרב הובא .

לאבא המודאג שלום רב, אכן אתם עומדים בפני תקופה לא קלה, שבה בנוסף לקשיים עם בכורכם אתם תהפכו מהורים לשני ילדים להורים לארבע – מעבר זה מצריך שינוי גדול והסתגלות מחדש. הבשורות הטובות הן, שזו תקופה שעוברת, כשהמשפחה נכנסת לשגרה חדשה, ישנה הקלה. איני יודעת בדיוק למה התכוונת ב"הכוונת הורים", אך בכל מקרה היתי ממליצה לכם לפנות לטיפול משפחתי באופן יחידני, אם זו הנה קבוצת הורים (המפגשים אינם באים בסתירה אלו באלו – כל אחד מאפשר מענה שונה) . בטיפול המשפחתי יוכלו להדריך, ללות ולתמוך בך ובאשתך, כדי שתוכלו לעבור את הקופה הזו בליווי צמוד. לגבי בנכם - ניתן לערוך אבחנה מבדלת לגבי קשייו אצל פסיכיאטר. הבחנה זו תוכל למקד אתכם, ולאפשר לו את המענה הנכון והטוב ביותר עבורו. כמו-כן, התנהגות הנה שפה – נסו לחשוב מה בנכם מנסה לומר לכם בהתנהגותו. בבית חשוב, שתגייסו ושתעזרו בכל מי שיכול לסייע לכם, כמו: אחים, דודים, חברים סבים ועוד. אולי כדאי להעביר את לימודיו של בנך לאדם אחר, שישב עימו לעת עתה על-מנת להקל הן על אשתך והן עליו, ולמנוע מריבות, צעקות ואווירה עכורה בבית. אשתך זקוקה לכוחות רבים ולמנוחה, כדי לעבור הריון זה, שאינו פשוט כלל - עצבים וכעסים אינם תורמים, והמחיר יכול להיות כבד לכל הצדדים. השתדלו לתת לבנכם את תחושת השייכות והביעו אמפטיה למצבו, למשל: אנחנו מבינים שקשה לך, אנחנו מנסים לעזור לך ולהקל עלייך, מה יכול לעזור לך ? בוא נחשוב יחד וכו. נראה שאין לילד מקום אחד שקט ורגוע – בביה"ס קשה ובבית קשה. השתדלו לעודדו ולחזקו כל הזמן על מעשיו, כמו: אנו רואים שהתאמצת, עשית לנו שמח, אנו גאים בך, אתה הבן הבכור שלנו ועוד. לגבי ביה"ס – רצוי שתקבעו שיחה עם הצוות החינוכי, שיכלול את המחנכת, את היועצת ואת המנהלת. בשיחה זו הסבירו לצוות את המצב הרגיש בבית ואת נכונותכם לטפל בילד בכל מה שנדרש או שידרש. בקשו מן הצוות את עזרתם ואת הבנתם, והשתדלו לצאת מן הפגישה עם יעדים אופרטיביות קטנים. ולסיום, כפי שחשת היטב, יש לשים לב גם לבנכם הצעיר, שזקוק להתיחסות ולתשומת לב מכם. שולחת לכם הרבה כוחות וכל טוב, שירלי

16/02/2012 | 22:24 | מאת: ימים קשים

שירלי , תודה רבה על תגובתך מעידודך שאבתי מעט כוח אבל אין ספק שאין צריך יותר מזה . "הכוונת הורים" זהו טיפול אצל פסיכולוג ילדים עבור ההורים ועבור הילד . היינו אצל פסיכיאטר שהוא אמר – רטלין . בדיקת בוחן טובה (שכבר הספקנו לקבל את התוצאות בדואר) קבע שרטלין גורם לילד לתוצאה גרועה יותר . לצערי (מסיבות אישיות) אין לנו עזרה ( או כמעט ולא) אנחנו לבד מתמודדים עם המצב ואני מרגיש שזה גדול עליי !! גדול בכמה וכמה מידות , הדברים יוצאים משליטה , כול יום הוא יום גרוע יותר . המפלט היחידי שלי הוא בעבודה (שלפחות שם אני עושה חייל) אני במצב ק ש ה !!!!!!

מנהל פורום ייעוץ חינוכי