חשד לאלימות מצד סייעת בגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/07/2011 | 15:15 | מאת: ליאת

שלום רב. בני בן שנתיים וחצי בגן פרטי. לאחרונה, ממש לפני סוף השנה פוטרה אחת הסייעות באופן פתאומי. אותה סייעת הייתה ביחסים טובים איתי לאורך השנה ולמרות שנדמתה להיות מעט אגרסיבית, סך הכל נראתה חיובית ונחמדה. כשאמרתי לו שאותה אשה לא תגיע יותר לגן אמר כי היא כועסת ומרביצה לילד אחר בגן. משנשאל, אמר שלו לא הרביצה. פניתי לגננת ולטענתה, לא ידוע לה על מקרה של אלימות והפיטורים קשורים לסיבות פנימיות בגן. שאלתי היא אני אמורה לשלוח את הילד שנה הבאה לגן, אך מאז הסיפור מאוד נחרדתי ואני חוששת לשלוח אותו לשם, למרות שאותה אשה כבר לא שם. מפריע לי שאם היו דברים, הם הוסתרו אך מצד שני לא בטוח שאכן כך. הדיווח היה אמין מאוד יש לציין. אני מבולבלת ואודה לעצתך מה עליי לעשות. תודה.

ליאת שלום רב, לכל בחירה שתעשי במצב זה ישנו מחיר בצידה, לכן עלייך לשקול את צעדייך בקפידה טרום החלטה והמעשה. שני דברים שעליהם אין להקל את הדעת הנם: אלימות של צוות חינוכי (גם אם זו מופנת כלפי ילד אחר) ואי שקיפות של הצוות החינוכי להורים על התנהלות הגן. סמכי על תחושות הבטן שלך – מה הן "אומרות" לך ? האם את סומכת על הגננת ועל הצוות ? האם תוכלי להיות רגועה לחלוטין כשבנך ילך לגן ? יש לקחת בחשבון שגם מעבר מגן לגן טומן בחובו הסתגלות וקשיים של הילד. הדבר החשוב ביותר בהחלטתך צריך להיות אושרו, בטיחותו ושלומו של בנך. המדד הטוב ביותר בעבורך הוא התנהגותו. בדקי האם לאחרונה היה שינוי לרעה בהתנהגותו ? כלומר, הפרעות התנהגות או רגרסייה, כמו: סיוטי שינה, הרטבה, חוסר תאבון, הצמדות, אלימות, התפרצויות בכי ועוד. אלו מדליקים נורה אדומה ויכולים להראות על מצוקה של הילד, שבהם הוא "נעזר" לומר למבוגרים שיש בעייה או קושי. אם בנך מתנהל בדרך השגרה, והנו פעוט שמח ומאושר, שהולך לגן ברצון ושנפרד ממך בקלות, לא נראה שנגרם לו נזק כלשהו. בכל מקרה יש לפקוח עין הן על התנהלותו של הגן, שאליו את שולחת את היקר לך מכל והן על התנהגות בנך. בהצלחה וכל טוב, שירלי

02/08/2011 | 00:40 | מאת: ליאת

תודה על תגובתך. לאחרונה, הילד אינו נכנס לגן ברצון ואף מגלה התנגדויות לדברים אחרים, מתעקש, בוכה הרבה. אני ייחסתי זאת הן לגיל (שנתיים הנורא) והן לכך שמספר גננות ילדו ולכן לא נכחו בגן. לטענת הצוות המנהל בגן לא הייתה אלימות (חזרו על כך מספר פעמים). מאחר ואותה אשה חשודה אינה בגן כבר, מה את חושבת? האם זה מספיק כדיי לעבור? אני כמובן לא מצפה שתחליטי בשבילי אך מאחר ואיני מנוסה אני לא יודעת מה לחשוב...היה? לא היה? מה היה? ...תודה רבה רבה.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי