שאלה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/06/2011 | 18:40 | מאת: דורית

שלום רב במשך שנתיים אני סובלת מכאבי גרון, הייתי אצל רופא אאג שטען שיש לי ריפלוקס וקיבלתי אומפרדקס. הגודש שהיה בגרון נעלם. אך ברגע שהפסקתי, גם עם האומפרדקס וגם לא נזהרת (מאוד מאוד) בתזונה, שוב יש לי המון ליחה, מרירות וכאבי גרון - אפילו דלקת בסינוסים ללא חום וכאבי ראש שבגינה קיבלתי אנטיביוטיקה. מה עושים ? האם עלי ללכת לרופא גסטרו ? אילו בדיקות עלי לעשות. כל הנושא חדש לי ואף פעם לא חשבתי שמדובר בקיבה האם תוכל לשפוך אור על העניין? והאם אומפרדקס זהו הטיפול ? תודה רבה

03/06/2011 | 21:16 | מאת: פרופ' רם דיקמן

ישנה בהחלט אסוציאציה בין חומר חומצי שעולה מהקיבה מעלה אל הושט ותלונות כשלך שמרמזות שהוא עולה גבוה מאד במעלה הושט אל אזור הלוע. מציע להמשיך באומפרדקס כל עוד הוא עוזר לך. מציע שיחה עם גסטרואנטרולוג לתכנון גסטרוסקופיה במידת הצורךם ועוד המלצות אחרות

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי