ריפלוקס?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

16/04/2011 | 17:48 | מאת: לילי

שלום. בת 38. מזה כשנתיים מרגישה לעיתים כאילו משהו תקוע לי בגרון. לאחרונה, שלח אותי גסטרו לוידאופלורוסקופיה שיצאה תקינה. לפני כחודשיים התחילה צריבה בגרון שנמשכה כל שעות היום. בדיקת נשיפה לאיתור הליקובטר יצאה תקינה (טופלתי נגד החיידק לפני 8 שנים). א.א.ג ראה בצקת באריתנואידים עדות לריפלוקס. אני נוטלת אומפרדקס מזה כחודש ימים. התחלתי עם 20 מ"ג פעמיים ביום ובשבוע האחרון העלו לי את המינון ל- 40 מ"ג פעמיים ביום. יש לעיתים הטבה בתחושת הצריבה אבל יש לי כל הזמן הרגשת יובש בגרון. אני מקפידה על דיאטה מתאימה. קבעתי תור לגסטרו בעוד שבועיים, ובינתיים אני לחוצה שיש לי גידול בקיבה. האם להמשיך עם האומפרדקס? מתי צפויה הטבה? האם יש תרופה אחרת שעשויה לעזור לי יותר? האם כדאי לבקש גסטרוסקופיה?

30/04/2011 | 22:38 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

הטיפול הזה מטיב לך ויש להמשיך אותו-לוקח זמן עד לשיפור -חודשים מומלץ היום לבצע גסטרוסקופי הלהערכת המצב -זה לא דחוף וטוב שיש לך טוב וכמובן אין מקום לדעגה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי