חשש מרפלוקס- ממה הוא יכול לנבוע?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

05/10/2016 | 22:12 | מאת: מיכל

שלום. בשבוע שעבר הייתי אצל רופא בעקבות צרבות ממושכות (כמה חודשים כבר) וגיהוקים בלתי פוסקים. הוא אבחן רפלוקס ושלח אותי למספר בדיקות וביניהן בדיקת נשיפה וגם הפניה לרופא גסטרו מומחה. כרגע אני לוקחת אומפרדקס כל יום להקלה במצב, אבל עדיין מרגישה לעתים בתסמינים. אני לא יכולה להפסיק לחשוש שאצטרך לחיות עם המצב הזה לנצח (למרות שעד לפני כמה חודשים הייתי במצב בריאותי תקין) ושאצטרך לבצע שינוי דרסטי בתזונה שלי (תזונה מתואמת לרפלוקס)- כי למשל, אני ממש אוהבת קפה. ממה לדעתך הרפלוקס עלול לנבוע? כי לא נשמע לי הגיוני שזה בקע סרעפתי בהתחשב בעובדה שאני דיי צעירה, וגם לגבי סוגר הוושט- הוא פתאום נחלש כשלפני כמה חודשים הוא היה תקין לחלוטין? האם המצב הזה יימשך לנצח? שנית- הרופא אמר לי שניתן לקחת אומפרדקס עד כשלושה- ארבעה ימים לפני בדיקת הנשיפה. האם זה נכון? תודה מראש על תשומת הלב.

מיכל שלום, אינני רופאה ולכן אין זה מקומי לשער מה הגורם לרפלוקס או כמה זמן הוא צפוי להמשך. אתייחס אם כן להנחיות התזונתיות לרפלוקס. מהניסיון שלי קיימת שונות גדולה בין אנשים בנוגע למידת ההקפדה התזונתית הנחוצה על מנת להפחית את תסמיני הרפלוקס. לדוגמה, במידה והימנעות מקפה מטיבה מאוד עם התסמינים שלך, ייתכן ויהיה עליך לשקול להיפרד מהקפה לטווח הארוך. יחד עם זאת, מכיוון שקיימות מגוון הנחיות להקלה על רפלוקס או צרבת, ייתכן והקפדה על חלק מההנחיות האחרות תהיה מספקת. פעמים רבות קשה לבצע שינויים תזונתיים על פי הנחיות כלליות של עשה/ אל תעשה. מסיבה זו במקביל לבירור הרפואי אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו שתבחן את תפריטך, תתאים אותו למצבך ותבחן יחד אתך את מידת השינויים הנחוצים. לא ציינת בשאלתך לאיזה מבחן נשיפה הרופא שלח אותך. אני מעריכה שמדובר במבחן נשיפה להליקובקטר פילורי. אם זה המצב, אכן יש צורך להפסיק שימוש בתרופות מסוג סותרי חומצה (דוגמת אומפרדקס) לפני ביצוע הבדיקה. יחד עם זאת כמות הימים המומלצת להפסקת השימוש בתרופה לפני הבדיקה משתנה ממקום למקום. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי