תזונה מתאימה לרפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

24/04/2016 | 15:42 | מאת: אמנון

שלום אורלי יש לי רפלוקס זמן די רב ואני רוצה לדעת איזו תזונה עדיפה לי: התזונה שלי מבוססת סלט ירקות לבוקר (עגבנייה, ביצה, זיתים ומלפפון), לחם לבן עם ירקות ואבוקדו\חומוס לארוחת צהריים, יוגורט צאן עם פירות (לא הדרים)\מרק ירקות\לחם מלא עם ממרח וירקות לערב. האם יש בחלק מהם עומס מיותר על הקיבה שמחמיר רפלוקס? האם רצוי להוסיף מרכיבים יותר קלים לעיכול להקל על הסבל אחרי הארוחות? תודה אמנון

אמנון שלום, הרגלי האכילה שלך מורכבים מ- 3 ארוחות עיקריות. אני ממליצה לך להקטין מעט את הארוחות העיקריות ולהוסיף 2 ארוחות ביניים קטנות ביניהן. על פניו הרכב הארוחות נראה בסדר, אם כי תכולת שומן גדולה בארוחה מסוימת עשויה להוות בעיה. אי לכך, אם הסלט שלך מכיל הרבה שמן או רטבים (נוסף על הזיתים), הייתי מקטינה מעט את כמות השומן בארוחה. אותו כנ"ל תקף גם לצריכת כמויות גדולות מידי של אבוקדו או חומוס, לדוגמה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי