צרבות,נוגדי חומצה ותבחין נשיפה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

21/02/2016 | 09:08 | מאת: איתן

אורלי שלום. האם ישנו קשר בין צרבות לבין הימצאות החיידק הליקובקטור בכיבה? אם כן, ברצוני לעשות בדיקת תבחין נשיפה אבל לצערי זה כמעט בלתי אפשרי מבחינתי כי אני צורך לפחות אחת לשבוע אומפרדקס עקב צרבת, וככול הידוע לי לפני הבדיקה הזו יש צורך להפסיק לקחת טיפול מסוג זה. איך ניתן לשלב אם בכלל תבחין נשיפה בזמן שיש צורך בלקיחת טיפול בנוגדי חומציות? תודה

איתן שצום, הימצאותו של חיידק מסוג הליקובקטור פילורי מקושרת עם כאבי בטן ומגוון תסמינים של מערכת העיכול. צרבת לא בהכרח מעידה על קיומו של החיידק, ולהפך. יחד עם זאת, מומלץ למטופלים הנוטלים סותרי חומצה במשך שנים רבות, להיבדק. קיימות מספר דרכים אפשרויות לבדיקת הימצאות החיידק. אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל שלך על מנת לבדוק האם הבדיקה נחוצה ובאיזה אופן יש לבצעה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי