כיצד להיפטר מן הצרבת? עזרה :(

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/08/2015 | 02:00 | מאת: עומר

שלום רב, שמי עומר, אני בן 30, ואני סובל כבר מספר רב של שנים מצרבת. ביצעתי את בדיקת הנשיפה(הליקטובקטר) שיצאה תקינה, ועדיין אני סובל באופן יומי מצרבת ונוטל טאמס/רני על בסיס יומי. גם כשנפטרתי ממגוון מאכלים שידעתי שהם גורמים לי לצרבת(בורקסים, בצל, חריף, וכו) עדיין כל דבר שאכניס לפי יגרום לי לצרבת בשלב מסויים כלשהו של היום. קפה אני כבר לא שותה, עברתי לתה מאטצ'ה שמאוד עוזר לי ומקל, ואינני שותה דבר חוץ ממים - ולפעמים גם אלכוהול שאני מנסה להפסיק. היום אני מתגורר בלונדון וחשבתי לפנות לרופא ולפתור אחת ולתמיד את הבעיה, אך לפני זה פונה פה אליכם בתקווה שתוכלו להכווין אותי. תודה מראש, עומר.

עומר שלום, את הפן הרפואי של הצרבת ממנה אתה סובל וגורמיה אשאיר לרופא המטפל שלך. באשר לפן התזונתי, התייחסת בשאלתך רק לחלק מהשינויים התזונתיים שביצעת אך כמובן שיש מזונות רבים אשר עשויים לגרום לצרבת ואינני יודעת אם אתה עושה בהם שימוש. דוגמאות למזונות כאלה כוללים לדוגמה מזונות שומניים (כולל שומנים בריאים), שוקולד, מנטה ונענע. יתרה מכך, גם להתנהגות אכילה יש השפעה מרובה על צרבת כך שאם האכילה שלך לא מפוזרת על פני היום ואתה נוטה לאכול ארוחות גדולות, זה גם יכול להחריף את הסימפטומים. ניתן בנוסף לנסות להפריד בין שתיה לאכילה ולהימנע מפעילות גופנית או שכיבה בסמוך למועד האכילה. אינני יודעת אם אתה מעשן אך גם צריכת ניקוטין מקושרת עם צרבת. אם אף אחת מההמלצות הנ"ל אינה רלוונטית עבורך אתה יכול לבחון לעומק אספקטים נוספים של התזונה שלך בליווי דיאטנית גסטרו, במקביל להמשך בירור רפואי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי