שאלה לגבי רפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

27/03/2014 | 13:06 | מאת: לא חשוב

ב"ה בן 35, לא מעשן. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון, בגל הרגשה של משהו תקוע בגרון. אחרי בדיקה הוא אמר שיש לי רפלוקס. כנראה לא משהו חמור מכיון שאין לי צרבת בכלל, רק הרשה כאילו יש לי משהו בגרון, ולפעמים זה גורם לשיעול. הוא נתן לי כדורי לנזופרוזל ועוד כמה הוראות לגבי מה לאכול ומתי. השאלה שלי היא, האם הדבר הזה נשאר לי לכל החיים, או שאחרי כמה זמן, אם אני אקפיד על ההוראות של הרופא, זה יחזור להיות תקין? במילים אחרות, האם אני עכשיו אצטרך כל הזמן לשמור על דיאטה? כמה זמן אמור לעבור בערך עד שההרשה בגרון תעבור? אני רק רוצה להוסיף שאין לי כאבים, וגם כשאני לא לוקח את הכדור (רק לפעמים אני שוכח), אין בעיה לאכול וכדומה. יש לי רק את ההרגשה של משהו בגרון. תודה מרבה מראש

07/04/2014 | 00:17 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

במיקרים של רפלוקס מושט לגרון לעיתים אין תחושת צרבת שמירה על דיאטה היא לעיתים לכל החיים -תלוי מהמהלך המחלה שלך -זה מאוד אישי. לוקח זמן עד כמה חודשי טיפול תרופתי עד שמופיעה שיפור

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי