צרבת חמורה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

11/01/2014 | 01:26 | מאת: דניאל

שלום רב, התחלתי לסבול מצרבות לפני כ-6 שנים. עד עכשיו נטלתי כדור אחד ביום של אומפרדקס 20 מ"ג אשר היה עוזר לי למשך כל היום. לפני כחודש אומפרדקס הפסיק לעזור, לכן הועברתי לנקסיום תחילה 20 מ"ג פעמיים ביום ולאחר מכן ל-40 מ"ג פעמיים ביום, אך זה עדיין לא עזר ואני ממשיך לסבול מצרבות קשות. בעקבות כך נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה אשר יצא תקינה לחלוטין, אך לא נלקחה ביופסיה. רופא הגסטרו המטפל שלי הפנה אותי כעת לבדיקת מונומטריה וph metria. לטענתו אם הבדיקות יצאו לא תקינות, אז הפתרון היחיד הוא ניתוח. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה שבדיקת הגסטרוסקופיה יצאה תקינה, זה בהכירך אומר שאיני סובל בחיידק ההיליקובקטור. 2. האם ניתוח הוא הפתרון היחיד, במידה ובדיקות ניטור החומצה יצאו לא יתקינות. תודה

25/01/2014 | 23:43 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

בדיקה תקינה-פירושה שלא ראו דברים לא תקינים בעיניים-זה לא עומר שאין חיידק (אולי לא בדקו)וזה לא עומר שאין דברים מיקרוסקופיים כמו אזופגיטיס אאוזינופילית. כדאי באמת לבצע בדיקות של הושט ואז אפשר לשקול מה הן דרכי הטיפול-לא דווקה ניתוח

10/02/2014 | 23:21 | מאת: דניאל

שלום, ציינת שבעקבות הבדיקות הנ"ל לא בהכירך מתחייב ניתוח. מה עוד ניתן לעשות במידה והבדיקות יוצאות לא תקינות.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי