הפסקת אומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

08/01/2014 | 20:57 | מאת: רויטל

שלום רב, נטלתי שלושה חודשים אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום, עקב שריטות בוושט ודלקת. בעקבות נטילת התרופה התופעות של הצרבת ולחץ חלפו ואני מעונינת להפסיק. הבנתי שצריך לרדת בהדרגה, מה היא ההמלצה מבחינת מינון? ומה הן תופעות ה"גמילה"? תודה רבה.

25/01/2014 | 23:10 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

באמת מומלץ לרדת בהדרגה-להקטין מינון לחצי לשבועיים לאחר מכן לרבע לעוד שבועיים ולהפסיק(אפשר לרווח תדירות קבלת התרופה). התופעות עם הפסקה מיידית יכולות להיות החמרה ברפלוקס .

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי