GERD

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

18/12/2013 | 14:21 | מאת: מעיין

שלום וברכה. אני בת 26 בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן אצלי GERD. נאמר לי שאני צריכה להימנע ממאכלים מסוימים שמגרים את הושת. התחלתי טיפול באומפרדקס פעם ביום . האם זה משהו שיכול לחלוף? או שאצטרך לקחת באופן קבוע אומפרדקס? כמו כן כל עוד אני נוטלת אומפרדקס האם מותר לי לאכול את אותם מאכלים מבלי שיגרם עוד נזק( במילים אחרות האם האומפרדקס מגן עליי?) gerd זאת תופעה נפוצה?אני די מוטרדת מזה. ,תודה

25/01/2014 | 23:31 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

רפלוקס ושטי-תופעה מאוד נפוצה,פחות בגילים צעירים .מחלה עצמה לא חולפת אך התופעות הקליניות יכולות להשתפר ואפילות להעלם לתקופות .אורח החיים הנכון עוזר לשמור על סביבה טובה בושט ועוזר לתרופה לשפר את המצב .לא רצוי"לזייפ" בתזונה בזמן הטיפול תרופתי .

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי