סובלת מאוד, לעזרתכם אודה!

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/09/2013 | 09:41 | מאת: זיוה

שלום רב, לפני מספר חודשים עברתי "התקף אולקוס" טופלתי באומפרדקס- ועבר לי אחרי כמה ימים.. מאז היו התקפים דומים - שוב לקחתי אומפרדקס ועבר... לפני חודש חזר לי שוב... ומאז הוא לא עבר.... רופא המשפחה עבר איתי מאופרדקס לתרופה בשם נקסיום, ומשם לזרידקס - כלום לא עוזר לי... עברתי בדיקת גסטרוסקופיה (פעם שנייה שאני עוברת אותה, לפני מס' שנים מצאו לי בקע קטן בסרעפת) הפעם הבדיקה לא העלתה תוצאות, (נאמר לי שהקיבה לא הייתה מרוקנת לגמרי)נשלחה ביופסיה ואני ממתינה לתשובות.. בינתיים אני סובלת... סבל שלא יתואר... זה מרגיש כמו לפיד שבוער לכל אורך הבטן- עד לגרון, גזים, כאבים בבית החזה, תחושת של חמיצות בגרון... איכס אמיתי... הורדתי מוצרי חלב/מטוגן/חריף/חמוץ/מלוח/ירקות(מלבד מלפפון) ופירות.... כלום לא עוזר... יש לי יום -יומיים בשבוע הקלה - ואז שוב חוזר... ניסתי שקדים לא קלויים, סודה, מלפפון, בננות... כלום... לפני שבועיים הגעתי למיון כי כבר לא יכולתי לנשום מכאבים... שם טופלתי בזונטאק (אם איני טועה) לוריד ונתנו לי לשתות נוזל לבן - וזה עזר לי במקצת... אך לאחר כמה שעות - שבה הצריבה הנוראה... אני מתחננת לעזרה... אני ממש ממש ממש סובלת.. מה יש לי? למה זה לא עובר? האם יש לך פיתרון עבורי? תודה מראש!!!!!

08/09/2013 | 21:33 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

זה שבדיקת גסטרו היתה תקינה ולא הגבת לטיפולים הכי חזקים שקיימים לרפלוקס ושטי-מצביע על כך שזה לא בעיה אורגנית אלה תפקודית ובמיוחד שיש תנודתיות בחומרת הסימנים.. צריך להתחיל טיפול לכיוון בעיה תפקודית-כולל טיפוליפ אלטרנאטיביים -דיקור והו.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי