בקע סרעפתי והריון

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

07/07/2013 | 08:00 | מאת: טל

שלום, אני אחרי שתי הפלות אחת בשל עובר שלא התפתח והשניה בשל מומים. ההפלה השניה היתה בשבוע 22, לאחר הריון קשה ביותר שבו לא תפקדתי לא עבדתי הרגשתי רע כל ההריון ללא רגע של הקלה. התופעות היו נוראיות, לא יכולתי לעשות דבר חוץ מלישון. הורדתי חמישה ק"ג. לאחר ההפלה בבירור התברר שיש לי בקע סרעפתי. כעת אנחננו לפני נסיון כניסה להריון נוסף, מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם הבקע בתקופת ההריון? האם יש סכנה לעובר,לי? כל מידע יעזור,אני נואשת.

07/07/2013 | 23:45 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

בקע זה תופעה מאוד שכיחה באוכלוסיה ולא צריך לעשות דבר. במידה ויהי תופעות של רפלוקס בזמן הריון -שזה גם מאוד שכיח-יש הרבה טיפולים.אין דאגה ואין זה צריך למנוע הריון ..

08/07/2013 | 07:41 | מאת: טל

כפי שכתבתי, בהריון הקודם הייתי מושבתת לחלוטין בעקבות הבקע, אף רופא לא הצליח לעזור לי. הייתי כל כך חולה שחשבתי בעצמי לסיים את ההריון. לכן אשמח אם תפרטי איזה טיפולים ניתן לבצע בזמן ההריון כדי למנוע את התופעות.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי