רפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

10/06/2013 | 18:12 | מאת: ג'ני

שלום רב אני סובלת מרפלוקס שמתבטא בדלקות גרון ומיתרי הקול.אני טופלתי במשך 4 שנים האחרונות באומפרדקס 20 מג פעמיים ביום.לאחרונה שוב הופיעו כאבי גרון וקיבלתי המלצה מרופא אף אוזן גרון לנקסיום 40 מג.האם זאת תרופה שניתן לקחת לאורך זמן?האם הכאבים הללו יכולים להיות סימן לסרטן הוושט?אם רפלוקס מטופל בהצלחה עדיין יש סיכוי לחלות בסרטן הוושט?

10/06/2013 | 23:27 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

נקסיום תרופה טובהמאוד למטרה זוו בטיפל בפ.כיעה בלוע משני לרפלוקס יש צורך לעיתים בטיפול ממושךכאבים לא חייבים להיות קשורים בסרטן אלה בגירוי עצמו.

11/06/2013 | 14:40 | מאת: ג'ני

תודה על התגובה.האם לא כדאי לבצע בדיקת גסטרו עם לקיחת ביופסיה על מנת להיות בטוח שלא מדובר בסרטן או כדי להבין מהו סוג הבעיה שגורם להתפרצות הגירוי למרות שאני מטופלת.אני לא הזכרתי אבל אני סובלת ממיגרנות ומקבלת טיפול מניעתי של אלטרולט 10 מ"ג כל יום.אני מבינה שהדבר יכול להחליש את הטיפול באומפרדקס?

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי