צרבות וברזל

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/03/2013 | 06:59 | מאת: גליגל

שלום רב, אני כבר חצי שנה סובלת מצרבות קשות ויומיומיות. לפני חודש התחלתי נקסיום פעמיים ביום הייתה הקלה(אך מיד כאשר אני מורידה את הכדור של הערב אני שוב עם צרבות קשות). עברתי גסטרוסקופיה הרופא ראה אודם באנטרום לקח ביופסיה יצאה תקינה.(לטענתו כנראה גסטריס -אני עושה שימוש נרחב במשככי כאבים כי אני סובלת מפיברומיאלגיה). עברתי מונומטריה מחכה לתשובות. לפני 5 שנים עברתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה. בנתיים יש לי חולשה כללית וירידה בברזל מתחת לקו הנורמה(הורדתי במודע המון סוגי מזונות בגלל הריפלוקס סובלת ממש ונמנעת מלאכול הכל). קבלתי אתמול מהרופאה מרשם לברזל אחרי שקראתי ראיתי שצריך לקחת כחצי שעה לפני ארוחת בוקר וחצי שעה לפני ארוחת ערב. זה הזמן שאני לוקחת את הנקסיום. מה עושים? כיצד מייצבים את המצב המורכב שאני נקלעתי אליו. ומותיר אותי עם צרבות, חלשה ואף רעבה... שבת מצויינת ותודה מראש על התשובה.

23/03/2013 | 12:08 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

אם הבנתי נכון לא נראתה כל דלקת בושט ואז הצרבת היא ללא דלקת בושט מה שנקרא NERD . לכן גם התגובה לטיפול נגד חומצה היא חלקית כי החומצה היא לא הרם העיקרי. נקסיום אפשר לקחת לפני ואחרי האוכל. ברזל מוומלץ לקחת יחד עם האורחה ולהוסיף כדור של ויטמין C במינון נמוך של 100-2-- מג' לשיפור הספיגה

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי