מינון אומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/02/2013 | 13:12 | מאת: אורית

עקב כאבים בבליעה, צרבות וכאבי בטן, בתי קבלה אומפרדקס 20 מ"ג למשך חודשיים. חל שיפור ניכר והמינון הופחת ל- 10 מ"ג. לאחר חצי שנה במינון זה החלו לחזור הכאבים והמינון הועלה ל- 20 מ"ג. 1. האם לקיחה כרונית של המינון הגבוה יותר, משמעותית מבחינת העלאת הסיכון לתופעות לוואי - כגון הפרעה בספיגת סידן? 2. האם יש צורך בבדיקות כלשהן לוידוא הצורך במינון התרופה?

01/02/2013 | 22:13 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

כמה שיותר רופה לתקופה ארוכניותר כך התופעות לוואי גוברות מינון אפשר לקבוע לפי תגובה קלינית ואם צורך אפשר לבצע בדיקות ניטור חומציות .

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי