האם יש צורך באנטיביוטיקה?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/02/2011 | 08:29 | מאת: מבולבלת

בת 54 עם מחלת ההחזר הקיבתי וושטי שהחל לראשונה לפני חודש ונמשך ברצף תוך החמרה. אתמול התחלתי לקחת כדור (מקסיום) - עם שיפור משמעותי מידי. שאלתי באה בעקבות דעות סותרות של רופאי: רופאת המשפחה טוענת שיש צורך לברר נוכחות חידק- ובמידה וקיים - ללא טיפול אנטיביוטי - לא תעבור המחלה. הגסטרואנטולוג טוען שנוכחות החידק לא קשורה ושטיפול אנטיביוטי לא עוזר לסימטומים של המחלה. אציין שההחזר הקיבתי וושטי תקף אותי בזמן שהייתי חולה (כאב גרון וחום) ומערכת החיסון בודאי הייתה מוחלשת, לכן אולי סביר שהיו תנאים נוחים לתקיפת החידק... מה דעתכם לגבי הצורך באנטיביוטיקה?

23/02/2011 | 01:27 | מאת: פרופ' רם דיקמן

רופאת המשפחה בדיעה שיש לברר אם יש חיידק, תזרמי עימה ותבצעי את בדיקת הנשיפה ואם החיידק קיים טפלי בו. אני סבור שהנקסיום ייתן לך אייכות חיים טובה, אך, הייתי מבקש מהגסטרואנטרולוג גם לבצע גסטרוסקופיה (ובאותה הזדמנות לבדוק את החיידק). היה רצוי לבצע גסטרוסקופיה לאחר הפסקת נקסיום למשך 10 ימים.

23/02/2011 | 06:21 | מאת: מבולבלת

בבוקר היה לי נוזל סמיך לבן בפה . כמו כן הלשון לבנה כבר זמן מה. האם זה חלק מהריפלוקס - או שתתכן פטריה? גם כאן הייתה מחלוקת בין רופאת המשפחה שחשדה בפטריה לבין הגסטרולוג ...

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי