צרבת חזקה רק בלילה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

12/01/2013 | 21:30 | מאת: יובל

שלום רב, בשנה האחרונה התחלתי להרגיש צרבות - כאב בחלל החזה / בטן עליונה. הכאב מגיע אך ורק בלילה או בערב לאחר השעה 19:00 +- אין לי, לפחות לא היו לי עד עכשיו צרבות בשעות אחרות במהלך היום או בצהריים אך ורק בערב והמון פעמים בלילה מתחיל כאס עמום בשעות הערב 21:00 +- וממשיך עד לערך לשעה 1 -2 לפנות בוקר. ברגע שהכאב מתחזק לא מצאתי תרופה שעוזרת לכך לא טאמס ולא רני וגם לא גביקסון. הכאב ממשיך עד שהוא חולף צעצמו אחרי כמה שעות. עשיתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ללא ממצאים - יצוין שהיא נעשתה אחרי 30 יום עם לנטון. לנטון עוזר כעיקרון יחד עם זאת בימים האחרונים חוויתי צרבות גם לאחר שלקחתי לנטון כמה ימים. השאלה שלי היא האם בכלל מדובר בצרבות ? שכן הן מתרחשות רק בערב או לילה ואף פעם לא במהלך היום לא משנה מה אכלתי במהלך אותו יום. האם הסימפטומים של כאב צרבתי רק בלילה יכולות להיות מיוחסות לגורם מסוים? תודה

14/01/2013 | 03:54 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום יובל חסר המון פרטים רפואים בכדי לענות על השאלות שלך-גיל?מצב בריאות? תרופות? ועוד.בשלב ראשון תנסה לקחת לנטון 30 מג' פעמיים ביום לתקופה ארוכה ברצף 1-2 חודשים.

14/01/2013 | 10:49 | מאת: יובל

גיל 30 מצב בריאות תקין לא לוקח תרופות ואין חולי קונקרטי. השאלה היא האם הסימפטומים המתוארים יכולים להעיד על משהו שונה מצרבת גרידא? כלומר אולקוס או משהו אחר - נראה לי פשוט מאוד מאוד מוזר שהצרבת היא אך ורק בשעות הערב כאשר במהלך היום לא משנה איזה אוכל אני אוכל אין לי צרבת אף פעם. ומצד שני הרבה פעמים שאני אוכל בערב אוכל מאוד מאוד בסיסי לחם עם גבינה או סלט ודברים שלכאורה תקינים לצרבת עדיין יש לי צרבת שמעירה אותי מהשינה או מונעת את השינה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי