אומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

20/01/2011 | 15:06 | מאת: נעם

שלום רב, סוף סוף נפתח פורום לצרבת :-). אני בן 42 וסובל כרונית מצרבת, הייתי אצל גסטרואנטרולוג ועברתי כ-3 פעמים גסטרוסקופיה (פעם אחרונה ב-04.2006). מאז מעת לעת אני משתמש באומפרדקס עם מרשם (20mg) על פי הצורך. האומפרדקס עוזר לי! אך מה שמדאיג אותי הוא משך זמן הטיפול המותר משתמש כבר הרבה שנים וכן שעל ציר הזמן לא יהיה איזהשהו נזק נלווה. דבר נוסף, קורה לי לא מעט שאני סובל מכאבי ראש! ובאופן אינטואיטיבי שייכתי זאת לתחום ה-א.א.ג. אכן בקרתי אצל א.א.ג, ולאחר CT סינוסים ללא ממצא (אגב בהפנייה ל-CT,הרופאה ציינה את המילה GER).לאחר מכן הרופאה בדקה את הסינוסים עם סיב אופטי וראתה קצת אודם בושט . היא מייד התעניינה אם אני סובל מריפלוקס? ובקשה ממני להכפיל את כמות האומפרדקס (לפעמיים ביום)גם להקטנת האודם וגם לטענתה כניראה שכאבי הראש נובעים מזה.אשמח לקבל מכם תשובה לשתי הסוגיות. תודה ובברכה נעם

20/01/2011 | 17:50 | מאת: שולמית כ

שלום גם אני סובלת מצרבת אבל המליצו לי על גביסקון בגלל שיש לי גם בעיה בלחץ הדם מה ההבדל בין התרופות? האם יש יותר או פחות תופעות לואי?

21/01/2011 | 21:06 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום שולמית ,טיפול בגביסקון אפשר לתת כאשר מדובר בצרבת לא קשה- המופיעה רק לפעמים ,פחות מפעמיים בשבוע.אין שום קשר לטיפול ללחץ דם שאת מקבלת . בהצלחה

21/01/2011 | 21:20 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום נעם- צרבת היא רק סימפטום והשאלה היא מה הוא הנזק שגרם לושט שלך? לא כתבת אם יש סימני דלקת בושט. ברור אבל שיש לך מה שנקרא LPR= LARYNGO-PHARYNGEAL REFLUX אשר יתכן וגורם לחק מתלונותך -סינוסיטיס ,אולי כאבי ראש ועוד. שאלה אם אתה שומר על שינויי אורח החיים שאנו ממליצים ואם הודרכתה בכלל בנושא זה .יתכן ויש צורך לשקול טיפול ניתוחי כמידה ולא מעונינים להמשיך טיפול תרופתי קבוע.וכנרה בשלב זה אתה לא מסוגל להפסיק אותו. כמו כן נוצר הרושם כמות הכדורים שאתה מקבל אינה מספקת לטיפול בלרינגיטיס. בהצלחה לך ותרגיש טוב

23/01/2011 | 00:08 | מאת: נעם

לגבי הושט רופאת הא.א.ג טענה שהוא קצת אדום! אינני זוכר האם מודלק או אם לאו? להערכתי כניראה שכן אם הוא אדום. לגבי LPR/לרינגיטיס זו הפעם הראשונה שאני שומע על כך. לא שמעתי זאת לא מרופא הגסטרו ולא מרופאת ה-א.א.ג. אשמח אם אפשר לקבל ממך עיצה מה לעשות??? לגבי האומפרדקס אני ממש לא לוקח אותו באופן קבוע! יכול להיות מקסימום 2-3 בשבוע כדור אחד בכל פעם וזה עוזר לצרבות. השאלה אם אני אמשיך עם האומפרדקס לא עלול להיווצר איזהשהו נזק בעתיד? לגבי ניתוח אני הבנתי שאין הוכחה להצלחה מובטחת ושרוב המנותחים חוזרים מתישהו שוב לסבול מצרבות? שוב בכל מקרה אשמח לקבל ממך עיצה מה לעשות. לא ציינתי שגם אני לוקח לפעמים THUMS פירות וזה גם עוזר לי!!! המון תודה נעם

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי