גיהוק

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

03/02/2011 | 23:18 | מאת: ורד

שלום, רציתי לשאול האם גיהוקים מרובים נחשבים לצרבת? הכוונה לתחושה כמו של גרפסים. לאחרונה יש לי מדי פעם מיחוש לשניה במרכז החזה ומייד אח"כ גיהוק כזה. פעם בהרבה זמן יש גם צרבת. חוץ מזה אני חולת קרוהן כבר 16 שנים אבל מרגישה מצויין, אוכלת טוב (הכל ומהכל) אין בחילות, אין כאבים, בדיקות דם תקינות לגמרי כולל של החיידק הליקובקטר. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזו? אגב זה מופיע יותר בבוקר. תודה.

04/02/2011 | 00:21 | מאת: פרופ' רם דיקמן

לא רואה את הקשר בין גיהוק למחלת ההחזר (עליית נוזל מהקיבה לושט) שביטוייה צרבת. מאידך גיהוקים מעלים גז שעלולו להיות חומצי ולפיכך את חשה בצרבת.

04/02/2011 | 07:44 | מאת: ורד

והאם לדעתך כדורים כמו "גסטרו" או גביסקון יכולים לעזור נגד זה?

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי