טיפול בריפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

16/07/2012 | 15:46 | מאת: דניאל

שלום רב, מזה 20 שנה (כיום בן 59) סובל מריפלוקס, בשנים הראשונות בעיקר החזר של מזון לפה ותחושת חמיצות ובשנים האחרונות יש רק שיעול כרוני קשה במשך כל היום עם גירוי בבית הבליעה, כל הטיפולים השמרניים והתרופתיים נוסו ללא הצלחה, בבדיקת אאג עם סיב אופטי ניצפתה דלקת קלה בבית הבליעה, כרגע מופנה לבדיקת גסטרולוג, שאלתי לגבי הטיפול האנדוסקופי בגלי רדיו-סטרטה: האם קיימת אינדיקציה לטיפול על סמך מצבי, כמה יעיל ומוכח הטיפול הזה ואם הוא רלוונטי למצבי מה עלי להגיד לרופא? תודה רבה על תגובתך

16/07/2012 | 21:47 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

האם עברתה בירור תפקודי הושט-ניטור חומציות ומנומטריה טיפול בסטראטה -הוא די נעזב לאחרונה לאחר שהיו מקרי מוות עקב נקב של הושט למעשה נכון לכיום רב השיטות האנדוסקופיות לטיפול ברפלוקס די נכשלו. האם ניסיתה נקסיום במינון של 80 מג' ביום לתקופה שך 3-6 חודשים? לפי התגובה אפשר לקבל מוסר אם הנתוח יעזור.

16/07/2012 | 23:04 | מאת: דניאל

תודה רבה על התגובה המהירה, לא לקחתי נקסיום ,רק גסטרו, לנסופרזול ואומפרדקס, כשאלך לגסטרולוג אשאל אותו לגבי התרופה, שוב תודה

13/08/2012 | 15:44 | מאת: דניאל

שלום רב, בהמשך לפנייתי לגבי טיפול בריפלוקס הגורם לשיעול כרוני קשה וגירוי בבית הבליעה ושלא מגיב לטיפולים הרגילים, לאחרונה ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה בה הכל היה תקין פרט להרניה היאטלית, האם ניתן להאשים בסבירות גבוהה את ההרניה כגורם לריפלוקס, האם יש טיפול כירורגי יעיל,האם עדיין כדאי לבצע תפקודי ושט כפי שהימלצת או שניתן לכוון להרנייה? תודה רבה, דניאל

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי