עד מתי לצרבת?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/06/2012 | 18:40 | מאת: שרון

שלום, לפני 8 חודשים קיבלתי טיפול משולש להליקובקטור פילורי. לאחר שבועיים טסתי לחו"ל וכשחזרתי החלה צרבת בלתי פוסקת. הופנתי לבדיקת גסטרוסקופיה ונלקחה דגימה מרירית הקיבה. נמצא כי הליקובקטור שלילי ומעט דלקת בחלק העליון של הקיבה. מאז אני מטופל בכדורי לנספרזול 30 מג - כדור ליום. בבקרים אני מתעורר קבוע עם טעם של צרבת וגם לאורך היום לעיתים הצרבת תוקפת כך שההקלה היא לא ממש מלאה. השאלה שלי היא 1.האם אאלץ לקחת את הכדורים כל חיי? 2. האם יש פתרון אחר שניתן להמליץ לי עליו? תודה רבה.

23/06/2012 | 20:13 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

טיפול נגד היקובקטר הוא מקל עם שני קצוות:מצד אחד מרפאים את רירית הקיבה והיא מתחילה להפריש כמות גדולה של חומצה אשר חוזרת לושט עקב הפרעה בתפקוד הסוגר הושט התחתון ועלול להפוך לבעיה כרונית...

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי