בדיקת מע' העיכול ע''י pillcam

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/12/2011 | 20:21 | מאת: פציינט

שלום רב! אני רוצה לדעת בקשר להאם קיימת כבר בדיקת pillcam? ואיפה אפשר לבצע אותה? אני שואלת,כי לפני 4 שנים בטכניון הייתה חברה ביריד תעסוקה ונתנו לנו שם 3 דגמים לוושט,למעי דק ולמעי גס. אני כבר לא זוכרת או שהם חיפשו מהנדסים לפיתוח או מתנדבים לבדיקות. תחום העיסוק שלנו היה אחר,כך שלא התעניינו בזה במיוחד,אבל לקחנו את הדגמים- יש לי אותם בבית. אז השאלה שלי מה יצא מזה? האם זה אכן טוב באבחנת סרטן המעי הגס? מה הדיוק של הבדיקה? האם הבדיקה הזאת נכנסה לפעולה כבר באיזשהו בית חולים (או מרפאה) ממשלתי או פרטי? נראה לי כי הבדיקה הזאת יכולה לתת מענה לחולים שהחדרת הקולונוסקופ אינה אפשרית,כי יכולה לפצוע את האיזור ולגרום לפיסורה.אצל אבי זה ככה,לכן אני מתעניינת בבדיקה הזאת. תודה רבה! אהיה אסירת תודה אם תוכלו בבקשה לברר לי משהו בנוגע לבדיקה ע''י pillcam תודה רבה. בכבוד רב.

24/12/2011 | 17:50 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

בדיקת מעי הדק ע" הקפסולה קיימת שנים בכל מקום בדיקת הושט גם היא נתנת להסגה בבתי חולים מעי הגס -בשלים אחרונים של פיתוח קליני-0מחקרים כעת רצים בחילל יפה ואיכלוב ואולי עוד בתי חולים

24/12/2011 | 23:48 | מאת: פציינט

אליזה תודה רבה! באילו בתי חולים בדיקה זו בטוח קיימת?מה השם שלה? מה העלות שלה? האם קופות חולים ממנות אותה או שהיא לא בסל? חג שמח והמון בריאות!

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי