נפיחות בבטן שלא יורדת מהבטן ועצירות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

10/03/2024 | 21:41 | מאת: הדס

מה אפשר לאכול במעי רגיז לפי מה שקראתי אסור לאכול כמעט כלום ופסטה אני אוהבת מקמח רגיל לא מקמח מלא גם פתיתים בכללי אוהבת פחמימות גם אם הבטן שלי נפוחה ויש לי עצירות כבר כמה חודשים אני לא יכולה למנוע מעצמי לא לאכול שום דבר אם בכל זאת אפשר כמה מותר לי לאכול פסטה פתיתים? מחכה לתשובה במייל

הדס שלום, אינני יודעת איפה או מה קראת, וגם אם כן היתה הנחייה להימנע מפסטה או פתיתים, יש פער גדול בין הנחייה זו לבין "לא לאכול שום דבר". באשר לתזונה במעי רגיש, יש מגוון דיאטות או הנחיות תזונתיות הניתנות להקלה על התסמינים. בין הקבוצות שנהוג לבדוק במסגרת דיאטה דלת פודמאפ לדוגמה היא קבוצה הנקראית פרוקטנים אשר כוללת את הפסטה והפתיתים בשאלתך. גם במקרה זה יש לבדוק האם בכלל יש רגישות לקבוצת הפרוקטנים, שכן קיימים שונות גדולה בקרב אנשים עם מעי רגיש. מסיבה זו אין הנחייה כללית של כמה פסטה או פתיתים מותר לאכול. במידה ואת מעוניינת להקל על התסמינים אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו ולבדוק אילו הגבלות נכונות עבורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי