תת משקל, שתית מים עם סוכר

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

21/07/2023 | 13:25 | מאת: אייל

שלום בן 58. לפני שנתיים אובחן גסטרופרזיס שהופיע מסיבה לא ברורה. במקביל התפתח מעי רגיש משמעותי. בגלל הגסטרופרזיס אני יכול לאכול מנות קטנות אחרת מתפתחת בחילה או כאבים. לא יכול לאכול שום דבר שומני ולא ירקות ופירות שהם סיביים מדי. לכן התזונה דלה יחסית וירדתי לתת משקל משמעותי. באחרונה הוסיפו לי פורמולת מזון. ניסיתי כמה ללא הצלחה בסוף הסתדרתי עם ויטל. אבל מצליח לשתות גג מנה ביום כי מעבר לזה גורם לתופעות בבטן. הירידה במשקל נעצרה אבל עדיין בתת משקל ותזונה. לשאלתי הםסקתי לפני 3 שנים לשתות מים כמו שהם אלא רק משקאות ממותקים כדי להוסיף קלוריות. מגיע לכ 600 קלוריות ביום ממשקאות ממותקים. הבעיה שתוך 3 שנים נהרסו לי השיניים נוצרו המון חורים. אשמח להפסיק ממותקים ולשתות מים טבעיים אבל אם אפסיק ארד 2-3 קילו בחודש. מה אפשר לעשות לגבי השתיה?? תודה אייל

אייל שלום, אין ספק שגסטרופרזיס גורר ריבוי הגבלות תזונתיות אך גם במסגרת מגבלות אלה יש חשיבות מרובה להתייעצות מותאמת אישית עם דיאטנית על מנת לבדוק כיצד ניתן למקסם את המענה התזונתי במסגרת המגבלות. לצורך העניין ציינת שהתחלת לאחרונה לצרוך מזון רפואי. ייתכן שיש מקום להוסיף פורמולה נוספת (על אף שגם היא עתירה בסוכר) כאמצעי להעשיר יותר את הקלוריות בנפח מופחת ובכמות סוכר פחותה. כך או כך חסרים הרבה נתונים בנוגע לתזונה הנוכחית שלך ומצבך הרפואי. אני כאמור ממליצה לך לפנות לדיאטנית לקבלת מענה מותאם אישית ובמקביל להקפיד יתר על המידה בכל הנוגע להגיינת הפה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי