האם מדובר בריפלוקס?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

21/05/2023 | 17:39 | מאת: נוריאל

שלום וברכה, אני בן 40, בריא ב"ה, שומר על כושר ומשתדל גם על תזונה. לאחר טיפול בדלקת ברונכיטיס, שכללה שיעול ארוך מאד, החלה אצלי תופעה של התעוררות בלילה מחוסר יכולת לנשום, והיו מקרים שכ-5 דקות שלמות הרגשתי שאני נאבק על החיים שלי בנסיון להכניס אויר לריאות. מקרים נוספים היו קצרים יותר. ממש פחדתי ללכת לישון כל לילה. במקביל, גם היכולת לדבר במשך היום הלכה וירדה, וכמעט כל מילה היתה נעצרת בהרגשה שמשהו חוסם את היציאה של האויר לצורך הדיבור. במשך היום, נשימה רגילה היתה כתקנה ב"ה. השאלה היא: במקרה של ריפלוקס - האם התופעה של חסימה בדיבור באופן קבוע הגיונית, או שעלולה לקרות רק במהלך 'התקף' של ריפלוקס? הרופאים נתנו לי מרשם לנקסיום למניעת ריפלוקס, אבל בהרגשה שלי משהו קצת מוזר, שעקב דלקת הברונכיטיס פתאום צצה לה מחלת הריפלוקס. (אין לי שום הרגשה של צרבת או סימנים כלשהם המעידים)

נוריאל שלום, מטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי לצרבות. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך או לפנות לפורום מתאים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי