שאלה לגבי צרבות קשות - מתוסכל

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

19/01/2023 | 16:11 | מאת: קובי

היי, אני בן 32, סובל מזה שנים מצרבות קשות במיוחד אחרי מאכלים חריפים ושומניים. בשנים האחרונות חלה החמרה ובמיוחד בשנה האחרונה. יש לי 2 שאלות, אשמח לתשובה על שתיהן בבקשה. 1. רופאת המשפחה שלי נתנה נקסיום למשך חודש מתוך הרציונל של לתת לכל המערכת חודש בלי צרבות ועל ידי כך הדלקת תירפא. לפני כשבועיים סיימתי את ה"חודש" הזה, והצרבות חזרו. מה דעתך על אופן טיפול זה שהרופאה נתנה לי? האם גם אתה מוצא בכך הגיון? 2. מאז שסיימתי את הטיפול בנקסיום, הצרבות חזרו כאמור ואפילו ביתר שאת - יותר קשות משהיו. רציתי לשאול האם התופעה ידועה - האם מדובר באפקט "ריבאונד"? ומה לעשות? מתוסכל וכואב מאוד מהמצב. אשמח לעזרתך. קובי

קובי שלום, ראשית, אינני רופאה ולכן אין זה ממקומי לתת חוות דעת רפואית בנוגע לטיפול התרופתי הניתן ע"י רופאת המשפחה שלך. שנית, מאכלים חריפים ושומניים הם רק חלק מהדברים שמשפיעים על צרבות. בין היתר יש חשיבות לגודל הארוחות, הפערים בין הארוחות, משקאות המכילים קפאין, משקאות מוגזים ועוד. מסיבה זו במקביל להתייעצות עם רופאת המשפחה שלך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה תזונתי התואם את מצבך. בברכה אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי