אכילת מוצרי חלב לסובל מצרבות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

07/12/2022 | 21:50 | מאת: סילבי

אני סובלת מצרבות נוטלת באופן קבוע אומפרדקס.לאחרונה יש החמרה בצרבות. בהתייעצות עם הרופאת משפחה המליצה לי על שמירה של תזונה נכונה והופנתי לדיאטנית. בנתיים הייתי רוצה לשאול: האם מותר לאכול מוצרי חלב כמו יוגורטים,קוטג' וחלב ניגר? האם מותר עגבניות הסלט לא בכמות גדולה? איזה תוספות היית ממליצה בארוחה עם מנת חלבון(עוף )?

סילבי שלום, 1. מותר לאכול מוצרי חלב אך יש ייתרון לצרוך אותם בשילוב עם מאכלים אחרים ולא בפני עצמם. כך למשל שתיית כוס חלב אמנם לא תגרום לצרבת בסמוך לצריכתו אלא דווקא בשלב מעט יותר מאוחר. 2. התשובה בנוגע לעגבניות אינה חד משמעית. לא הייתי מרבה בצריכת עגבניות אבל התשובה תלוייה גם במצב הוושט ולא רק בצרבת עצמה. את יכולה לנסות לצרוך בכמות קטנה ולראות את ההשפעה. 3. אין מגבלה לגבי תוספות למנת החלבון ובלבד שלא תהיינה מטוגנות או שומניות במיוחד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי