אכילת פירות יבשים בזמן צרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

27/11/2022 | 16:22 | מאת: נועה

ברור לי שיש דברים אשר לא מומלץ לאכול בזמן צרבת, מה בדבר פירות יבשים כמו תאנים , שזיפים שמקלים על על מערכת העיכול?

נועה שלום, אם שאלתך היא האם מאכלים כמו פירות יבשים עשויים להקל על צרבת אז בגדול התשובה היא שלילית. אמנם מאכלים יבשים עשויים לסייע אבל לא יודעת אם ספציפית הייתי פונה לפירות מיובשים. יחד עם זאת אני גם לא רואה סיבה להימנע מצריכתם בהיבט של צרבת. ציינת בשאלתך "מקלים על מערכת העיכול" וזאת אמירה מאוד כוללנית שכן שזיפים עשויים לסייע ספציפית במקרה של עצירות, אשר ההתייחסות אליה שונה מזו של צרבת. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי