אכילת ירקות מבושלים

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

12/02/2022 | 17:28 | מאת: רונן

שלום גיל 45. מזה כמה שנים סובל מרפלוקס דיספפסיה ובהמשך התפתחה מהתרוקנות איטית של הקיבה ( גסטרופרזיס ) מסיבה אידיופתית לא ברורה. ככל שחלף הזמן יכול לאכות מנות יותר ויותר קטנות וגם הפסקתי לאכול מאכלים שומניים וירקות ופירות טריים כי מכבידים על הקיבה. לאור זאת החלו עצירויות ולכן נעזר בנורמלקס. כן הצלחתי עד לא מזמן לאכול קצת כ 80 גרם גזר ממרק כל יום שעזר לי לתנועות המעי וליציאות. עם זאת בחודשים האחרונים אפילו 50 גרם גזר ממרק גורם לקצת בחילה ושיעול וכו'. אם אני טוחן את הגזר ממרק עם בלנדר כך שהוא נהיה כמעט נוזלי אז יותר קל לי לבלוע ולאכול אותו. אשמח לעזרתך. האם גזר ממרק טחון וכמעט נוזלי, הוא עדיין מועיל ליציאות או שבגלל שהסיבים נטחנו הם נעלמו או קטנים מדי וכבר לא אפקטיביים לעזרה ליציאות? תודה רבה

רונן שלום, בהתבסס על המצב שאתה מתאר, להערכתי לא תהיה לצריכה מצומצמת של גזר השפעה משמעותית על היציאות בין אם הוא מבושל או טחון. ציינת שאתה נוטל נורמלקס והוא זה שאמור לסייע לעניין העצירות. יחד עם זאת, ניתן להתייעץ גם הרופא שלך לגבי שימוש בתוסף מגנזיום נוזלי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי