האם דלקת בוושט דרגה A ודלקת קלה באנטרום הקיבה נחשבות לדלקות כרוניות?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

18/01/2022 | 13:59 | מאת: יאיר שאלות נוספות

או שבעזרת טיפול של מספר שבועות באומפרדקס אפשר לטפל בהן והן פשוט יעלמו?? אגב במחלות הרקע שלי כתוב שיש לי רפלוקס כרוני מעולם לא הרגשתי את זה עד לפני חודשיים שהתחלתי להקיא בוקר אחד והתגלו הדלקות. האם דקלת בוושט דרגה A נחשבת בכלל רפלוקס? איזו תזונה כדאי לאכול בזמן זה?

יאיר שלום, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, בתור התחלה יש מקום לבחון את התנהגות האכילה שלך כמו סדר ארוחות, מהירות אכילה, כמויות, שעות הארוחות וכדומה. רצוי להימנע ממאכלים שומניים ומטוגנים, לצמצם או להימנע מקפה, אלכוהול, משקאות מוגזים תבלינים חריפים ועוד. אני ממליצה לך להעזר בדיאטנית גסטרו. לעניין יתר השאלות, מדובר בשאלות אותן יש להפנות לרופא ולא לדיאטנית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי