שניצל מאמא עוף אפוי בתנור דלקת בוושט דרגה A ודלקת קלה באנטרום הקיבה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

18/01/2022 | 13:51 | מאת: יאיר

האם מותר לאכול שניצל מאמא עוף אפוי ואורז לבן בזמן זה? אגב אם אכלתי בשלושה ימים האחרונים קצת פיצה רוגעלך במבה והמבורגר בלי לחמניה וקצת צ'יפס עשיתי נזק לדלקת בוושט או בקיבה? רוב הזמן מקפיד לאכול לחם פרוביטי אקטיב חסה שקדים אגוזים עוף מובשל אורז חמאה ריבה מרק עוף עם תפוחי אדמה אבל בשלושה ימים האחרונים קצת פישלתי... אגב אני מטופל באומפרדקס 20 מ"ג ליום ונוטל פרוביוטיקה גולד אחד ליום.

יאיר שלום, בתור התחלה נהוג להסתכל על כלל הרגלי האכילה ולא חריגות נקודתיות. כמו כן רשימת המאכלים שציינת שאתה "מקפיד לאכול" לא עומדת בפני עצמה אלא חשוב ההקשר, לדוגמה: האם אתה אוכל ארוחות גדולות? האם קיימים פערים בין הארוחות? מה כמות החמאה או השקדים שאתה אוכל? וכדומה. מאכלים שומניים ומטוגנים אינם מומלצים אך אין באפשרותי להתייחס לנזק אפשרי בעקבות חריגה זו או אחרת. אני מתרשמת משאלתך שאתה מנסה להקפיד על התזונה אך כאשר אתה "נשבר" אתה עושה זאת בגדול. אני ממליצה לך להעזר בדיאטנית גסטרו שתסייע לך לעשות שינוי אמיתי שתוכל להתמיד בו לאורך זמן. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי