צרבות מלחץ נפשי או אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

15/10/2021 | 11:56 | מאת: ניב

שלום אורלי אני בן 26 סובל מצרבות במשך שנתיים עברתי הרבה בדיקות דם צואה שתן מבחן נשיפה 3 פעמים, אולטרסאונד בטן א.א.ג וגסטרוקופיה עם ביופסיות שיצאו תקינות (מעבר ושט 42 ס״מ) אין בקע , נאמר לי שזה כתוצאה מלחץ נפשי הצרבות, חודש וחצי לפני שהכל התחיל נטלתי אנטיביוטיקה בשם אוגמנטין 875 בגלל זיהום בעור. בזמן הטיפול לא היו צרבות, יכול להיות שהאנטיביוטיקה גרמה לצרבות אחרי חודש וחצי של טיפול? והאם זה קשור יותר למתח נפשי וחרדות? כי אני כן היפוכונדר תודה רבה

ניב שלום, אינני יכולה להתייחס לעניין הגורם לצרבות שכן אין לי דרך לקבוע זאת דרך הפורום, מה גם שאין זה תפקידי. מדובר בשאלה שמיועדת לרופא. יחד עם זאת מתח נפשי וחדרות בפירוש יכולים לשחק תפקיד בהיבט זה. במידה וסיימת את הבירור הרפואי הייתי ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לוודא שאין אמצעי תזונתי לגרום להטבה ובמקביל לטפל גם בהיבט הרגשי. נוסף על התזונה, אני מטפלת באמצעות ביופידבק אך זו אינה הגישה הטיפולית האפשרית היחידה. אני מזמינה אותך לקרוא עליה קצת באתר שלי או להתעניין בגישות טיפוליות שונות במטרה לתת מענה מתאים למצבך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי